شماره های تماس
۲۲۹۶۰۷۰۰/۰۹۱۲۹۵۲۴۲۵۵/۰۹۱۲۵۵۸۰۰۶۱
تهران ، پاسداران ، میدان هروی ، ضلع جنوبی ، خیابان پناهی نیا ، پلاک 161 ، تاسیسات مردانی
شماره های تماس
۲۲۹۶۰۷۰۰/۰۹۱۲۹۵۲۴۲۵۵/۰۹۱۲۵۵۸۰۰۶۱
شرکت تاسیسات ، تعمیرات و خدمات مردانی
تهران ، پاسداران ، میدان هروی ، ضلع جنوبی ، خیابان پناهی نیا ، پلاک 161 ، تاسیسات مردانی

راهنمای لوله کشی مجدد آب روکار

راهنمای لوله کشی مجدد آب روکار

لوله کشی ساختمان‌ها در دو حالت انجام می‌شود؛ روش توکار و روکار. در روش اول، زمانی که ساختمان در حال ساخت می‌باشد، لوله کشی‌ها نیز انجام می‌شود و در برخی از موارد دیگر دسترسی به لوله‌های کار شده در دیوارها وجود ندارد که خب این می‌تواند مشکلاتی را نیز به وجود بیاورد.

در این مقاله تاسیسات مردانی قصد دار تا لوله کشی روکار آب را به شما توضیح داده و راهنمایی‌های لازم را در اختیار شما قرار دهد.

زمان استفاده از لوله کشی روکار

لوله کشی روکار آب زمانی انجام می‌شود که شما دیگر امکان لوله کشی توکار را ندارید. البته این نکته را باید بگوییم که شما در هر شرایطی می‌توانید لوله کشی توکار را انجام دهید اما چون نیاز به عملیات‌های ساخت دارد و هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شوید. برای همین لوله کشی روکار گزینه بهتر و همچنین ارزان قیمت تر می‌باشد.

اغلب لوله‌هایی که در ساختمان‌ها استفاده می‌شود، آهنی و جنس گالوانیزه است زیرا دارای طول عمر زیادی هستند. زمان‌هایی که سطح خارجی این لوله‌ها نم‌دار یا دارای رطوبت باشد خیلی زود این لوله‌ها دچار زنگ زدگی می‌شوند و دقیقا در همین لحظه است که بر اثر عوامل مختلف ممکن است لوله‌ها دچار آسیب شوند. اگر این لوله‌های آهنی دچار مشکل شوند، شما باید با جوشکاری آن‌ها را ترمیم کنید که کار سختی خواهد بود.

بهترین راه حلی که می‌توانید برای این موضوع استفاده کنید، استفاده از لوله کشی روکار است تا هم از نظر هزینه صرفه جویی کنید و هم دیگر مشکلاتی که در بالا توضیح داده شد را نداشته باشید.

مزایا لوله کشی روکار آب

  • همانطور که گفته شد، این نوع لوله کشی از روی دیوارها انجام می‌شود و این باعث راحتی کار برای افراد می‌باشد.
  • سیستم گرمایشی ساختمان‌های قدیمی را می‌توان با استفاده از لوله کشی روکار تغییر داد (در ادامه توضیح داده می‌شود). این کار باعث می‌شود در مصرف گاز نیز صرفه جویی شود.
  • افت فشار آب نیز با استفاده از این روش لوله کشی برطرف می‌شود.
  • صرفه جویی در هزینه و انجام کار بدون هیچ تخریبی در ساختمان

گام‌های اولیه انجام لوله کشی روکار

دو گام خیلی مهم را باید در زمانی که می‌خواهید این نوع لوله کشی را انجام دهید، رعایت کنید.

گام اول این است که چون شما در این روش مجبور هستید لوله کشی را از روی دیوار انجام دهید، باید به این نکته توجه داشته باشید که نباید مکان‌هایی را انتخاب کنید که زیبایی محیط ساختمان را آسیب بزند. برای حل این مشکل از گوشه‌ها و مکان‌هایی که کمتر دیده می‌شود، می‌توانید استفاده نمایید.

در گام دوم باید این نکته را متذکر شویم که شما باید از نظر فنی از لوله‌های با قطر کمتر استفاده کنید تا لوله‌ها نازک‌تر به نظر بیایند.

ابزارهای لازم برای لوله کشی روکار آب

در بالا به شما توصیه شد که از لوله‌های با قطر کم استفاده کنید تا ظرافت کار حفظ شود. از دیگر ابزاری که پیشنهاد می‌شود برای این کار استفاده کنید، استفاده از داکت می‌باشد. این کار باعث می‌شود تا تمامی کارهایی که می‌خواهید انجام دهید جلوه بهتری داشته باشد و حتی کمک خوبی برای راحت نگه داشتن لوله ها می‌کند.

در زمان‌هایی که لوله‌های اصلی خراب شده اند باید به این نکته توجه کنید که لازم نیست لوله‌های سالم نیز جایگزین شوند؛ تنها کافی است موازی همان لوله اصلی (سرد یا گرم) لوله‌های روکار خود را نصب نمایید.

محل‌های قابل استفاده از لوله کشی روکار

لوله کشی روکار برای سرویس‌های بهداشتی، حمام یا حتی آشپزخانه نمی‌باشد. زیرا با عایق‌های کف آسیب وارد می‌کند. بهترین قسمتی که می‌توانید برای این نوع لوله کشی استفاده شود، طبقاتی است که زیر آن‌ها پارکینگ یا زیر زمین است که طبقات اول بهترین مکان خواهد بود. حتی می‌توانید از پشت ساختمان خود نیز استفاده نمایید.

سه نکته اساسی در لوله کشی روکار

  1.  پیشنهاد می‌شود هر کدام از مسیر های آب مصرفی و مسیرهای گرمایشی را به صورت جداگانه انجام دهید. بدین معنا که اول مسیر‌های آب مصرفی را لوله کشی کنید بعد سراغ مرحله بعدی بروید.

۲. لوله‌هایی که از آن استفاده می‌کنید حتما پلیمری و ۵ لایه باشد تا مشکلات و آسیب کمتری وارد شود

۳. مدت زمان لوله کشی روکار نیز بسته به حجم کار است  و از یک روز تا چند روز به طول می‌انجامد.

در قسمت های بالاتر سعی شد در مورد کارهای مختلفی که باید برای بهبود روند نصب لوله کشی روکار استفاده کنید، توضیح داده شود. در این قسمت چند نکته در مورد نحوه این نوع لوله کشی به شما خواهیم گفت.

از لوله کشی روکار می‌توان برای آب سرد و گرم (مصرفی)، رادیاتور (لوله‌های گرمایشی) استفاده کرد. در زمان‌هایی که می‌خواهید لوله کشی را انجام دهید، پیشنهاد می‌شود از نقشه کشی‌های قدیمی ساختمان یعنی مسیر لوله های اصلی توکار استفاده کرد.

لوله کشی روکار در سیستم‌های گرمایشی

لوله کشی برای سیستم‌های گرمایشی دارای گام‌های مهم و مخصوص به خود است که حتما باید آن‌ها را رعایت کنید. بهترین روشی که می‌توانید برای این نوع لوله کشی روکار استفاده نمایید، مدل رادیاتوری است. زیرا اگر بخواهید این نوع لوله کشی را از کف انجام دهید، لازم است بازسازی‌های لازم انجام شود.

البته می‌توان با استفاده از عایق این کار را نیز انجام داد و نیازی به خراب کردن کف نباشد اما هزینه‌های زیادی برای این کار لازم است. حال باید در مورد لوله کشی روکار رادیاتوری به شما توضیح دهیم.

لوله کشی روکار مدل رادیاتوری

در ساختمان‌های قدیمی از این روش می تواند استفاده کرد. زیرا اکثر ساختمان‌های قدیمی نیاز به تغییر سیتسم‌های گرمایشی دارند. برای انجام دادن این تغییر کافی است از پکیج دیواری یا آب گرم کن استفاده کنید و لوله کشی‌های لازم را انجام دهید.

از آنجایی که سیستم گرمایشی یک سیستم چرخشی است، یعنی آب گرم و سرد در حال چرخش به پکیج هستن، باید لوله‌ها را جفت استفاده کنید تا مسیر آب سرد و گرم کاملا محیا باشد. بهترین لوله‌هایی که می‌توانید در سیستم‌های گرمایشی استفاده کنید سایز ۱۶ پنج لایه می‌باشد.

در این مقاله، راهنمای کاملی در مورد تمامی کارها و نکته‌هایی که در لوله کشی روکار باید انجام دهید، در اختیار شما قرار داده شد. تمامی این نکات استاندارها و روش‌های بهینه‌ای بود که می‌تواند در این روش به شما کمک کند. لوله کشی رو کار آب روش مدرنی است که باعث ایجاد تغییر در بسیاری از قسمت‌های ساختمان از جمله سیستم‌های گرمایشی می‌شود. پس حتما به این فواید حتما توجه داشته باشید.